تبلیغات
دام ، طیور ، آبزیان - پودر شفیره كرم ابریشم – یك ماده غذایی غیر متداول
دام ، طیور ، آبزیان

لینکدونی

آرشیو موضوعی

آرشیو

لینکستان

← آمار وبلاگ

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :

پودر شفیره كرم ابریشم – یك ماده غذایی غیر متداول

شفیره كرم ابریشم یك خوراك پروتئینی غیرمتداول برای حیوانات بوده كه بهعنوان یك محصول فرعی پس از جدا كردن رشتههای ابریشم از پیله بدست میآید. همانطور كه در تحقیقات نشانداده شده، به نظر میرسد كه ارزشغذایی آن محدود باشد ....

پودر شفیره كرم ابریشم  یك ماده غذایی غیر متداول

دکتر رامین خواجه زاده

 

پودر شفیره كرم ابریشم یك خوراك پروتئینی غیرمتداول برای حیوانات بوده كه بهعنوان یك محصول فرعی پس از جدا كردن رشتههای ابریشم از پیله بدست میآید. همانطور كه در تحقیقات نشانداده شده، به نظر میرسد كه ارزشغذایی آن محدود باشد.

منشاء اولیه پرورش كرم ابریشم كشور چین بوده و بیش از 5000 سال قدمت دارد. كشورهای اصلی تولیدكننده ابریشم شامل چین(5/57% از تولید جهانی)، ژاپن(2/13%)، هند(3/10)، كره جنوبی(4/5%) و تایلند(1/2%) میباشد.

          معمولترین گونه برای تولید تجاری ابریشم، كرم ابریشم درخت توت یا Bmbyx mori از زیر شاخه جانوران بند پا یا Tracheata است. كرم پروانه ابریشم عمدتاً از برگهای درخت توت تغذیه میكند. توت سفید یا Morus alba از خانواده Moraceaeمتداولترین نوع درخت توت در كشور ژاپن است. این خانواده شامل بیش از هزار گونه میباشد.

          قبل از باز شدن رشتههای ابریشم، پیله را حرارت میدهند تا شفیره آن كشته شود. از یك پیله ابریشم حدود 800 متر نخ رشتهای با ملكولهای كشیده و لیفیشكل بدست میآید. پس از جدا شدن نخ ابریشم، شفیره باقیمانده خشك و سپس آسیا میشود. میتوان با استفاده از یك مایع حلال چربی آنرا استخراج نمود. پیلههای كرم ابریشم هیچ ارزش غذایی ندارند.

مشخصات پودر شفیره كرم ابریشم

محتوای پروتئین خام پودر شفیره كرم ابریشم(SPM)1 بسیار متفاوت است. در پودرهایی كه روغن آنها گرفته شده، نسبت به پودرهای فرآوری نشده میزان پروتئین خام بیشتر بوده(بهترتیب 8/72% و 1/55%) و قابل مقایسه با پودر ماهی با كیفیت خوب است(جدول 1). بهدلیل وجود اسیدهای آمینه لیزین2، متیونین3، آرژنین4، هیستیدین5 و ترئونین6 كه اسیدهای آمینه محدود كنندهای هستند، پروتئین پودر كرم ابریشم ارزش بالایی ندارد(جدول 2). ضریب اسیدهای آمینه ضروری و ارزش بیولوژیكی آن به ترتیب 3/61% و 6/51% است.

                                    جدول 1- تركیب شیمیایی پودر شفیره كرم ابریشم در مقایسه با پودر ماهی و كنجاله سویا(% ماده خشك)

پودر خام

پودر بدون روغن

پودر ماهی(سفید)

كنجاله سویا

ماده خشك

9/88

9/91

0/91

0/90

پروتئین خام

1/55

8/72

2/68

9/49

چربی خام

2/23

0/2

1/5

4/1

خاكستر

8/3

6/5

4/25

0/7

فیبر خام

5/5

2/6

8/0

5/6

                             


 

Gay
پنجشنبه 16 آذر 1396 08:46 بعد از ظهر
Wow, that's what I was looking for, what a information! existing
here at this web site, thanks admin of this web page.
How much does it cost to lengthen your legs?
جمعه 3 شهریور 1396 10:41 قبل از ظهر
Quality content is the key to attract the visitors to visit the site,
that's what this site is providing.
Foot Issues
سه شنبه 17 مرداد 1396 10:55 قبل از ظهر
Awesome article.
BHW
جمعه 25 فروردین 1396 05:59 قبل از ظهر
Excellent blog here! Also your site a lot up fast!
What web host are you using? Can I am getting your associate hyperlink
for your host? I wish my website loaded up as quickly as yours lol
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر

درباره وبلاگ

مدیر وبلاگ : مهندس کوروش ابراهیمیان

آخرین پست ها

جستجو

نویسندگان